Subsidie

Ondernemers in Nederland kunnen subsidies krijgen bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Subsidiecalulator

Cultuursubsidies

Leningen

De kredietunie is een belangenvereniging, die de invoering van een stelsel van kredietunies in Nederland stimuleert, faciliteert en begeleidt, conform de Wet Toezicht Kredietunies en volgens internationaal geaccepteerde standaarden. Qredits helpt ondernemers met krediet, persoonlijk coaching en ondernemerstools.

Kredietunie Nederland

Kredietunie Kennemerland 

Qredits

Ondersteuning

Gaat het minder met je bedrijf, of denk je dat het veel beter zou kunnen gaan met advies op maat? Kijk dan eens op www.mkbdoorstart.nl
Vooral bij bedrijven waar het niet zo lekker gaat is de neiging om dat zo lang als mogelijk te verbergen, terwijl men eigenlijk zo snel mogelijk zou moeten worden geholpen. 

MKB doorstart kan door een meerjarige subsidie van de provincie bedrijven in eerste aanleg gratis spreken, adviseren en kortstondig begeleiden. Daarna wordt de ondernemer op maat in contact gebracht met een adviseur.

www.mkbdoorstart.nl

Bijstand

Wanneer kun je een bijstandsuitkering aanvragen, ontvang je bijzondere bijstand, de individuele inkomenstoeslag en is het mogelijk een bedrijf te starten vanuit een uitkering? De gemeente Haarlem geeft deze informatie. Daarnaast is er sinds kort ook Broodfonds voor zelfstandige ondernemers, een sociaal vangnet voor en door ondernemers. In dit Broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis.

Werk en uitkering

Bijstand voor zelfstandigen

Broodfonds